Project 'Zwerfafval: mooi niet!' - vrijdag, 01 maart

Hallo Allemaal,

Komende weken gaan we op brede school Kaskade extra aandacht aan de vuilruimactie besteden. We willen iedereen bewust maken van het afvalprobleem en natuurlijk iedereen  stimuleren om zaterdag de 16e te komen helpen. De Kiem start aanstaande vrijdag 8 maart met 'De Opruimshow'!  Deze show sluit helemaal aan bij het lespakket ‘Zwerfafval: mooi niet!’ van Stichting Nederland Schoon

In iedere groep wordt aandacht aan het lespakket besteed.  Een clown laat in de show duidelijk zien wat de problemen met zwerfafval zijn. Hij doet bijvoorbeeld goocheltrucs waarbij kinderen op een speelse manier wordt verteld wat zwerfafval is en wat de gevolgen zijn wanneer ze dingen niet opruimen. De show start om 10.45uur in de kuil en duurt drie kwartier.

Daarnaast zal er woensdag 13 maart voor kinderen uit de bovenbouw een echte game-bus komen.

NederlandSchoon heeft een hippe game ontwikkeld waarmee kinderen tussen 7 en 12 jaar op een leuke manier enthousiast worden gemaakt voor een buurt zonder zwerfafval. De game sluit net als “De Opruimshow” naadloos aan op het lespakket "Zwerfafval mooi niet", dat kinderen en leerkrachten wil informeren over het effect en belang van een schone omgeving.

Gamen tegen zwerfafval. Hoe cool is dat?

Vrijdag 23 mei hebben we deze coole game-bus nog een keer gereserveerd. Alle bovenbouwleerlingen komen een keer aan de beurt.

Op zaterdag 16 maart is het dus zo ver:  dan gaat  Stg. Groen Licht samen met jullie het rondslingerende zwerfvuil op straat en in de struiken(en misschien ook wel in de sloten) opruimen. De actie wordt op zaterdagmiddag gehouden van 13.30 tot 16.00 uur. Om 13.30 uur wordt ook de winnaar van de “Gouden Grijper” bekend gemaakt. Dat gebeurt bij Kaskade, het schoolplein van de Kiem!

 Het zou leuk zijn, als jij dan ook aanwezig bent en mee gaat opruimen. 

Als dank voor het meedoen mogen alle kinderen bij het inleveren van een volle vuilniszak een kadootje uitzoeken.

Je mag dan ook zeggen voor welke school of vereniging je gewerkt hebt. Groen Licht schenkt een bedrag van 2,-- Euro per zak aan de school of club die jij uitkiest.

Tot ziens op zaterdagmiddag 16 maart vanaf 13.30 uur bij de Kiem.  Je krijgt dan een vuilgrijper, handschoenen en een vuilniszak en hoort dan ook waar je kunt gaan schoonmaken.

Mede namens stichting Groenlicht, RKBS de Kiem en brede school Kaskade,

Melvin , Lydia en Marjolein